Côte à l'os façon Hendrik
Benodigdheden
Per persoon
- 500g Oedslach - Porterhouse
- Fleur de sel
- Peper
- Olijfolie
- Dierendonck Spices & Rubs naar smaak
Ons recept
Maak kennis met de Oedslach porterhouse: een sappige en perfect gemarbreerde steak, gesneden uit de dunne lende van het rund. Als minder bekende cut, zorgvuldig gezaagd op ongeveer 500 gram, onthult de porterhouse een smaakvol côte à l'osje dat het hart van menig vleesliefhebber sneller doet kloppen.
Bereid volgens de principes van onze Oedslach is het perfect afgerijpt, met een marmering die zorgt voor een ongeëvenaarde malsheid en smaak. De smaken komen perfect tot zijn recht in de grillpan én op de barbecue. Ontdek de ongekende mogelijkheden van de porterhouse en geef jezelf de ultieme culinaire traktatie.
Bereiding
- Verwarm het vlees, naargelang de dikte, een uurtje in een heteluchtoven op 50 °C.
- Zet je oven op een kier, zodat er ventilatie is. Dit levert bij het bakken een krokant korstje op.
- Kruid het vlees daarna met de rub, grof zeezout en peper. Masseer lichtjes in.
- Grill 3 à 4 minuten aan elke kant op een hoog vuur, naargelang de dikte.
- Haal het been eraf en bak nog eens 30 seconden aan elke kant.
Beste,
Ik zou graag de Oedslach cote a l’os bestellen voor 6 personen (3 kg vermoed ik). Kan dit thuis geleverd worden aanstaande dinsdag 5 september ?
Adres: Meerstraat 9, 9290 Berlare-Overmere,
Mvg Yves