Kalfszwezeriken met zwarte look en jus van boschampignons

Kalfszwezeriken met zwarte look en jus van boschampignons
Recept

Benodigdheden

Voor 2 personen

  • 500 g kalfszwezeriken
  • melk
  • 8 peperbollen
  • ½ lookbol
  • 5 takken tijm
  • zout
  • erwtenscheuten
  • bloem
  • boter

Voor de zwarte look

  • basismayonaise
  • 4 tenen zwarte look
  • druivenpitolie

Voor de jus

  • 150 g gedroogde girolles
  • 2 stengels citroengras
  • 10 peperbollen
  • goede snuif zout
  • 4 takken tijm
  • ½ bol look
  • 3 sjalotten
  • goede scheut Noilly Prat
  • 250 ml kippenbouillon
  • 500 ml room

Ons recept

Kalfszwezeriken, een vaak miskende en ondergewaardeerde delicatesse die velen nog niet volledig hebben ontdekt. Deze zachte en romige lekkernij verdient nochtans een ereplek op je bord. Het bereiden van kalfszwezeriken vergt enige techniek, maar met de juiste aanpak kun je genieten van een gerecht dat geen gelijke kent.

In ons recept brengen we de kalfszwezeriken tot leven met een verrassende twist. We combineren ze met zwarte look, die een diepe, aromatische smaak toevoegt. En alsof dat nog niet genoeg is, serveren we ze met een weelderige jus van boschampignons, die zorgt voor een smaakexplosie in elke hap.

Verbreed je culinaire horizon en ontdek de perfecte balans van kruidigheid, romigheid en aardse tonen.

Bereiding

  • Leg de kalfszwezeriken op zout water gedurende 1 nacht. Spoel vervolgens goed af om het overtollige bloed weg te krijgen. Leg dan de kalfszwezeriken in de melk met de peperbollen, look en tijm en breng aan de kook. Haal ze uit de melk na zo’n 5 minuten koken en maak ze schoon. Kruid ze met peper en zout en haal door de bloem en bak krokant in genoeg boter.
  • Voeg de tenen look toe aan de basismayonaise en monteer met de druivenpitolie.
  • Stoof voor de jus alle ingrediënten aan, blus met de Noilly Prat, laat reduceren en voeg de kippenbouillon en room toe. Laat 2 uur trekken (lichtjes pruttelen), kruid af en monteer met een paar blokjes boter
  • Werk af met erwtenscheuten.

0 reacties


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Gebruikte producten

Kalfs Zwezeriken
Kalfs Zwezeriken
€39,00
Shop nu
Fleur de sel
Fleur de sel
€5,25
Shop nu

Verwante recepten

Hertenkalf met wildsaus

Recept

Hertenkalf met wildsaus

Het hertenkalf weerspiegelt de gratie en finesse van de natuur zelf. Ons recept... Lees meer
Fazant Fine Champagne

Recept

Fazant Fine Champagne

Met zijn natuurlijke gratie en onderscheidende smaakprofiel voegt de fazant luxe... Lees meer
Hazenrug - een heerlijke wildklassieker

Recept

Hazenrug - een heerlijke wildklassieker

De hazenrug, een koninklijk stuk wild, laat culinaire harten sneller... Lees meer
close menu