Kalfszwezeriken met zwarte look en jus van boschampignons
Benodigdheden
Voor 2 personen
- 500 g kalfszwezeriken
- melk
- 8 peperbollen
- ½ lookbol
- 5 takken tijm
- zout
- erwtenscheuten
- bloem
- boter
Voor de zwarte look
- basismayonaise
- 4 tenen zwarte look
- druivenpitolie
Voor de jus
- 150 g gedroogde girolles
- 2 stengels citroengras
- 10 peperbollen
- goede snuif zout
- 4 takken tijm
- ½ bol look
- 3 sjalotten
- goede scheut Noilly Prat
- 250 ml kippenbouillon
- 500 ml room
Ons recept
Kalfszwezeriken, een vaak miskende en ondergewaardeerde delicatesse die velen nog niet volledig hebben ontdekt. Deze zachte en romige lekkernij verdient nochtans een ereplek op je bord. Het bereiden van kalfszwezeriken vergt enige techniek, maar met de juiste aanpak kun je genieten van een gerecht dat geen gelijke kent.
In ons recept brengen we de kalfszwezeriken tot leven met een verrassende twist. We combineren ze met zwarte look, die een diepe, aromatische smaak toevoegt. En alsof dat nog niet genoeg is, serveren we ze met een weelderige jus van boschampignons, die zorgt voor een smaakexplosie in elke hap.
Verbreed je culinaire horizon en ontdek de perfecte balans van kruidigheid, romigheid en aardse tonen.
Bereiding
- Leg de kalfszwezeriken op zout water gedurende 1 nacht. Spoel vervolgens goed af om het overtollige bloed weg te krijgen. Leg dan de kalfszwezeriken in de melk met de peperbollen, look en tijm en breng aan de kook. Haal ze uit de melk na zo’n 5 minuten koken en maak ze schoon. Kruid ze met peper en zout en haal door de bloem en bak krokant in genoeg boter.
- Voeg de tenen look toe aan de basismayonaise en monteer met de druivenpitolie.
- Stoof voor de jus alle ingrediënten aan, blus met de Noilly Prat, laat reduceren en voeg de kippenbouillon en room toe. Laat 2 uur trekken (lichtjes pruttelen), kruid af en monteer met een paar blokjes boter
- Werk af met erwtenscheuten.