Pulled Lamb Burger

WHAT 2P
Lak
- 100 ml sojasaus
- 200 ml acaciahoning
- 50 ml sushiazijn
- Sap van 2 limoenen
- 10 ml yuzu
- 1 stengel citroengras
- 2 tenen look
- 5 takken tijm
- Klein stukje gember
- 25 ml gembersiroop
- 3 steranijsjes
- 50 g Luikse siroop
Pulled lamb burger
- 60 g pulled lamb
- 30 g lak
- 1 klein hamburgerbroodje
- 1 bussel salie
- Enkele dotjes hangop
Crème van zwarte look
- Basis mayonaise
- 4 teentjes zwarte look
HOW
Lak
- Doe voor de lak alle ingrediënten in een kookpot, breng aan de kook en laat 2 uur trekken. Passeer vervolgens de lak en laat inkoken tot stroperige dikte.
Crème van zwarte look
- Voeg de tenen look toe aan alle ingrediënten voor de mayonaise (behalve de druivenpitolie). Doe alles in een blender of thermomix, mix enkele seconden en monteer met de druivenpitolie tot de gewenste dikte, en doe de crème in een spuitzak.
Pulled lamb burger
- Warm de pulled lamb op in de lak.
- Pluk de salie en frituur op 190°C, leg op een keukenpapier en bestrooi met fleur de sel.
- Leg het vlees op het broodje en werk af met de crème en salie.
Beste,
Reeds verschillende malen heb ik geprobeerd om de basismayonaise te maken. Telkens blijft deze lopend. Zit er een fout in het recept of ligt het aan mij? Ik heb nooit geen probleem om gewone mayonaise te maken. Ik heb zowel de thermomix als de handmixer geprobeerd.
Mvg, Caroline
Beste,
Reeds verschillende malen heb ik geprobeerd om de basismayonaise te maken. Telkens blijft deze lopend. Zit er een fout in het recept of ligt het aan mij? Ik heb nooit geen probleem om gewone mayonaise te maken. Ik heb zowel de thermomix als de handmixer geprobeerd.
Mvg, Caroline