Witte pens Carcasse met fregola, tijm en crème van dragon

Witte pens Carcasse met fregola, tijm en crème van dragon
Recept

Benodigdheden

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 stuk witte pens
  • zeste van citroen
  • blokje parmezaan
  • limoencress

Voor de tijmjus

  • 100 ml room
  • scheutje water
  • 2 el xeresazijn
  • peper en zout
  • 10 takken tijm geritst en fijngehakt
  • boter (veel!)

Voor de fregola

  • 30g fregola
  • bieslook 
  • dragon
  • 1 tl chardonnayazijn
  • 1 tl sushiazijn
  • peper en zout
  • zeste van citroen
  • 2 tl olijfolie

Voor de crème van dragon

  • basismayonaise
  • 1 bussel dragon, geritst
  • druivenpitolie

Ons recept

Met de boudin blanc Carcasse geef ik een eigen visie op de klassieke witte pens. Eentje gemaakt van gevogelte en varken, en afgekruid met appel, prei en verse kruiden. De ideale basis voor een fris hapje, vol van smaak. 

Vergezeld door de rijke smaken van fregola, de warme tonen van tijm en de fluweelzachte verwennerij van een dragoncrème is dit geen gewoon gerecht, maar een knipoog naar de ware betekenis van een "amuse-bouche".

Bereiding

  • Bak de witte pens.
  • Doe de room, water, xeresazijn, tijm, peper en zout in een kleine kookpot, breng aan de kook en monteer met veel boter tot een mooie sausdikte.
  • Maak de fregola aan met de ingrediënten.
  • Doe voor de dragoncrème alles in een mixer en monteer met de druivenpitolie.

Afwerking

Dresseer de fregola op de witte pens, voeg enkele dotjes dragonmayonaise toe, werk af met zeste van citroen, geraspte parmezaan en limoencress en serveer met de saus.


0 reacties


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Gebruikte producten

Verwante recepten

Hertenkalf met wildsaus

Recept

Hertenkalf met wildsaus

Het hertenkalf weerspiegelt de gratie en finesse van de natuur zelf. Ons recept... Lees meer
Fazant Fine Champagne

Recept

Fazant Fine Champagne

Met zijn natuurlijke gratie en onderscheidende smaakprofiel voegt de fazant luxe... Lees meer
Hazenrug - een heerlijke wildklassieker

Recept

Hazenrug - een heerlijke wildklassieker

De hazenrug, een koninklijk stuk wild, laat culinaire harten sneller... Lees meer
close menu