Fazant Fine Champagne
Benodigdheden
Voor 2 personen
- 1 fazant
- 1 Petit Suisse
- 300 g hoeveboter
- 2 sjalotten
- 1 takje tijm
- 2 dl wildfond
- 3 dl room
- 5 cl cognac
Ons recept
De fazant heeft sinds het begin van de gastronomie zoals wij ze kennen een speciale plaats veroverd in de Franse en Europese keukens, waar hij wordt gewaardeerd om zijn verfijnde smaak en delicate textuur. Als een ware delicatesse staat de fazant bekend om zijn rijke en sappige vlees, dat zich uitstekend leent voor verschillende bereidingsmethoden. .
Met zijn natuurlijke gratie en onderscheidende smaakprofiel voegt de fazant luxe en finesse toe aan elke culinaire creatie. Met mijn recept gaan we nog een stap verder. Met een vleugje Petit Suisse en een zachte botersaus verrijkt met cognac en wildfond, wordt de fazant omhuld in een harmonie van smaken. De rijkelijke saus maakt het geheel compleet. De Fazant Fine Champagne belichaamt de essentie van deze culinaire traditie en brengt een eerbetoon aan de eeuwenoude kunst van het bereiden van fazantgerechten
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Laat de fazant aankleuren in de pan en laat daarna 35 min. zacht doorbakken in een pot met deksel, op het vuur of in de oven op 180 °C.
- Voeg er een paar sjalotten en een takje tijm aan toe.
- Om uitdroging te vermijden, moet je regelmatig oversauzen met eigen braadvocht en een Petit Suisse in de fazant steken.
- Als de fazant klaar is, maak je in dezelfde pan de saus.
- Verwijder de fazant en houd deze warm in de oven op 110°C met nog een klontje boter. Giet het vet af en flambeer de pan met cognac. Voeg de wildfond toe en vervolgens de room. Laat dit inkoken tot de gewenste sausdikte.
Afwerking
Serveer de fazant met een rijkelijke portie saus. Leuke bijgerechten zijn onder meer gebraiseerd witlof en verse aardappelkroketjes