Hazenrug - een heerlijke wildklassieker
Benodigdheden
- 50 g boter
- 20 g grove peper
- 1 hazenrug
- 4 dl wildfond
- 3 dl porto
- 3 dl rode wijn
- 1 teentje look
- 1 sjalot grof gesneden
Ons recept
De hazenrug, een koninklijk stuk wild, laat culinaire harten sneller kloppen. Met zijn volle, intense smaak en malse textuur is het een waar feest voor de zintuigen. Bereid met vakmanschap en passie biedt de hazenrug een unieke gastronomische ervaring.
Geserveerd met gebakken bospaddenstoelen, gekarameliseerde witlof en een rijke saus van rode wijn, porto en wildfond, is elke hap een ware ode aan de rijkdom van de wildkeuken.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Stoof een ajuin en een teentje look in de boter.
- Als de boter mooi bruin is, voeg dan de hazenrug toe.
- Bak de rugkant 4 min. en de onderkant 2 min. in de pan
- Haal de hazenrug uit de pan en gaar 4 min. verder in de oven op 180 °C met extra boter.
- Giet het vet uit de pan en blus met rode wijn, porto en wildjus. Laat inkoken tot de helft. Zeef vervolgens de saus.
- Monteer de saus net voor het serveren op met enkele klontjes koude boter. Eventueel kan je wat extra hazenbloed en een stukje chocolade toevoegen.
- Lepel de hazenrug van het been en serveer met de saus.
Afwerking
Hazenrug kan je altijd serveren met gebakken bospaddenstoelen en gebraiseerd witlof en met een lekkere wildjus.