Hertenkalf met wildsaus

Hertenkalf met wildsaus
Recept

Benodigdheden

Voor 2 personen

  • 50 g boter
  • 20 g grove peper
  • 400 g hertenkalf
  • 4 dl wildfond
  • 3 dl porto
  • 3 dl rode wijn
  • 1 teentje look
  • 1 sjalot grof gesneden

Ons recept

De sierlijke verschijning van het hertenkalf weerspiegelt de gratie en finesse van de natuur zelf. Het vlees, gekenmerkt door zijn malsheid en subtiele wildsmaak, prikkelt de zintuigen. Het hertenkalf wordt beschouwd als een delicatesse en gewaardeerd om zijn voortreffelijke smaakprofiel. Het is een ingrediënt dat zich uitstekend laat combineren met diverse smaakmakers en sauzen, waardoor er eindeloze mogelijkheden zijn om verfijnde gerechten te bereiden.

Ons recept voor hertenkalf met wildsaus is een eerbetoon aan de rijke traditie van wildgerechten in de Belgisch-Franse culinaire wereld. Met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten en een vleugje vakmanschap brengen we de unieke smaken en aroma's van het hertenkalf tot leven.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Stoof een sjalot en een teentje look in de boter.
  • Kruid het vlees met grove peper en zout. Als de boter mooi bruin is, bak je het vlees mooi krokant.
  • Haal het vlees uit de pan en gaar nog 4 min. in de oven op 180 °C met extra boter.
  • Giet het vet uit de pan en blus met rode wijn, porto en wildjus. Laat inkoken tot de helft. Zeef de saus.
  • Monteer de saus net voor het serveren met enkele klontjes koude boter. Eventueel kan je een extra stukje chocolade toevoegen.
  • Serveer het vlees met de saus.

0 reacties


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Gebruikte producten

Hertenkalffilet
Hertenkalffilet
€48,00
Shop nu
Wildfond
Minder dan 10 in stock
Wildfond 2 reviews
€6,50
Shop nu

Verwante recepten

Fazant Fine Champagne

Recept

Fazant Fine Champagne

Met zijn natuurlijke gratie en onderscheidende smaakprofiel voegt de fazant luxe... Lees meer
Hazenrug - een heerlijke wildklassieker

Recept

Hazenrug - een heerlijke wildklassieker

De hazenrug, een koninklijk stuk wild, laat culinaire harten sneller... Lees meer
Opgevulde kalkoen of kapoen

Recept

Opgevulde kalkoen of kapoen

Een van de sterren van de feesttafel is de sappige kalkoen... Lees meer
close menu