Kefta met koolrabisalade en yoghurt-muntdressing

Kefta met koolrabisalade en yoghurt-muntdressing
Recept

Benodigdheden

Voor de kefta

  • 1 kg lamsgehakt
  • 2 el platte peterselie
  • 16 gr keukenzout
  • 5 gr zwarte peper
  • 40 gr Spices & Rubs - Oriental Boogie
  • 1 rode peper

Voor de salade

  • 1 bussel koolrabi
  • 2 wortelen
  • 50 gr geroosterde amandelen
  • 1 el platte peterselie
  • 1/2 limoen

Voor het yoghurt-muntsausje

  • 200 gr Griekse yoghurt
  • handvol verse munt
  • 1/2 limoen
  • 1 teentje verse look
  • scheutje vloeibare honing of agavesiroop

Ons recept

Geniet van een smaakvolle en vullende lunch met de favoriete maaltijd van mijn zoon: kefta van sappig lamsgehakt, geserveerd met een verfrissende salade en een heerlijk yoghurt-muntsausje. Voor mij is deze lunch niet alleen een culinair genot, maar ook een moment van quality-time met mijn zoon. Samen delen we deze heerlijke hap, terwijl we praten, lachen en genieten van elkaars gezelschap.

De combinatie van kruidig lamsgehakt, knapperige salade en het romige sausje zorgt voor een harmonieus samenspel van smaken en texturen. Het is een gerecht dat ons verbindt en waar we telkens weer van kunnen genieten. Dus neem een momentje voor jezelf, creëer je eigen quality-time en verras je smaakpapillen met deze heerlijke kefta-lunch. Enjoy!

Bereiding

Kefta maken:

  • Meng het lamsgehakt met de gehakte platte peterselie, een fijn gehakt rood pepertje en een royale hoeveelheid Oriental Boogie
  • Maak worstjes van het gemengde gehakt en steek ze op een spiesje zodat ze makkelijk kunnen gebakken worden
  • Gaar ze op de BBQ of in de pan

Salade maken:

  • Meng de geraspte koolrabi en wortelen dooreen
  • Voeg peper, zout, olijfolie en het sap van een halve limoen toe
  • Werk af met geroosterde amandelschilfertjes en wat platte peterselie

Yoghurt-muntsausje maken:

  • Plet de verse look en hak een grote hand verse munt fijn
  • Meng de griekse yoghurt met de munt, de look en het sap van een halve limoen
  • Voeg peper, zout, olijfolie en een scheutje vloeibare honing of agavesiroop toe

Afwerking

Serveer dit alles in een wrap of pitabroodje. 


0 reacties


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Gebruikte producten

Kefta
Minder dan 10 in stock
Kefta 2 reviews
€11,50
Uitverkocht
Fleur de sel
Fleur de sel
€5,25
Shop nu
Dierendonck Spices & Rubs
Dierendonck Spices & Rubs
Vanaf €13,00
Shop nu
Olijfolie Mild
Minder dan 10 in stock
Olijfolie Mild
Vanaf €15,00
Shop nu

Uitgelicht product

Vanaf
Shop nu

Verwante recepten

Hertenkalf met wildsaus

Recept

Hertenkalf met wildsaus

Het hertenkalf weerspiegelt de gratie en finesse van de natuur zelf. Ons recept... Lees meer
Fazant Fine Champagne

Recept

Fazant Fine Champagne

Met zijn natuurlijke gratie en onderscheidende smaakprofiel voegt de fazant luxe... Lees meer
Hazenrug - een heerlijke wildklassieker

Recept

Hazenrug - een heerlijke wildklassieker

De hazenrug, een koninklijk stuk wild, laat culinaire harten sneller... Lees meer
close menu