Kefta met koolrabisalade en yoghurt-muntdressing
Benodigdheden
Voor de kefta
- 1 kg lamsgehakt
- 2 el platte peterselie
- 16 gr keukenzout
- 5 gr zwarte peper
- 40 gr Spices & Rubs - Oriental Boogie
- 1 rode peper
Voor de salade
- 1 bussel koolrabi
- 2 wortelen
- 50 gr geroosterde amandelen
- 1 el platte peterselie
- 1/2 limoen
Voor het yoghurt-muntsausje
- 200 gr Griekse yoghurt
- handvol verse munt
- 1/2 limoen
- 1 teentje verse look
- scheutje vloeibare honing of agavesiroop
Ons recept
Geniet van een smaakvolle en vullende lunch met de favoriete maaltijd van mijn zoon: kefta van sappig lamsgehakt, geserveerd met een verfrissende salade en een heerlijk yoghurt-muntsausje. Voor mij is deze lunch niet alleen een culinair genot, maar ook een moment van quality-time met mijn zoon. Samen delen we deze heerlijke hap, terwijl we praten, lachen en genieten van elkaars gezelschap.
De combinatie van kruidig lamsgehakt, knapperige salade en het romige sausje zorgt voor een harmonieus samenspel van smaken en texturen. Het is een gerecht dat ons verbindt en waar we telkens weer van kunnen genieten. Dus neem een momentje voor jezelf, creëer je eigen quality-time en verras je smaakpapillen met deze heerlijke kefta-lunch. Enjoy!
Bereiding
Kefta maken:
- Meng het lamsgehakt met de gehakte platte peterselie, een fijn gehakt rood pepertje en een royale hoeveelheid Oriental Boogie
- Maak worstjes van het gemengde gehakt en steek ze op een spiesje zodat ze makkelijk kunnen gebakken worden
- Gaar ze op de BBQ of in de pan
Salade maken:
- Meng de geraspte koolrabi en wortelen dooreen
- Voeg peper, zout, olijfolie en het sap van een halve limoen toe
- Werk af met geroosterde amandelschilfertjes en wat platte peterselie
Yoghurt-muntsausje maken:
- Plet de verse look en hak een grote hand verse munt fijn
- Meng de griekse yoghurt met de munt, de look en het sap van een halve limoen
- Voeg peper, zout, olijfolie en een scheutje vloeibare honing of agavesiroop toe
Afwerking
Serveer dit alles in een wrap of pitabroodje.