Pasta 'Nduja

Pasta 'Nduja
Recept

 

Benodigdheden

Voor 2 personen

  • 200g spaghetti
  • 50g Nduja
  • 1 aubergine, gesneden in stukken van 3cm 
  • Verse basilicumblaadjes
  • 2 el olijfolie 
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt 
  • 400g kerstomaten 
  • 25g geraspte parmesan 

 

Ons recept

Maak kennis met onze 'Nduja', een uniek en smaakvolle specialiteit afkomstig uit het zonnige Calabrië (Italië).

Deze gedroogde, smeerbare worst wordt gemaakt van het Menapische varken volgens een authentiek recept van Dierendonck, een naam die staat voor ambacht en kwaliteit

Door de toevoeging van chilipepers aan het varkensvlees, krijg je een licht pittige smaak. 

Bereiding

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  • Meng de aubergine (1 stuk, in 3cm stukken) met 2 el olijfolie en bak 6-8 min in een hete pan tot het gebakken en zacht is. Zet apart. 
  • Bak 50g Nduja en 2 fijngehakte knoflookteentjes op een laag vuur tot de olie van de korst vrijkomt. 
  • Voeg 400g kerstomaten en de gebakken aubergine toe, met een scheutje water. Laat 10min sudderen. 
  • Breng op smaak met peper en zout. 
  • Meng de gekookte pasta met de saus. Voeg indien nodig wat pastawater toe. 
  • Verdeel over diepe borden.

Afwerking

Garneer de pasta met de geraspte Parmezaanse kaas en enkele verse blaadjes basilicum. 


0 comments


Leave a comment

Please note: comments need to be approved before they can be published

Related recipes

Fresh pulled lamb burger

Recept

Fresh pulled lamb burger

Delve into the tradition of slow cooking with our pulled... Read more
White tripe with flambéed apple compote

Recept

White tripe with flambéed apple compote

White tripe, also called white pudding or 'boudin blanc', is... Read more
Fawn with game sauce

Recept

Fawn with game sauce

The graceful appearance of the fawn reflects the grace and... Read more
close menu