Pasta 'Nduja

Pasta 'Nduja
Recettes

 

Benodigdheden

Voor 2 personen

  • 200g spaghetti
  • 50g Nduja
  • 1 aubergine, gesneden in stukken van 3cm 
  • Verse basilicumblaadjes
  • 2 el olijfolie 
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt 
  • 400g kerstomaten 
  • 25g geraspte parmesan 

 

Ons recept

Maak kennis met onze 'Nduja', een uniek en smaakvolle specialiteit afkomstig uit het zonnige Calabrië (Italië).

Deze gedroogde, smeerbare worst wordt gemaakt van het Menapische varken volgens een authentiek recept van Dierendonck, een naam die staat voor ambacht en kwaliteit

Door de toevoeging van chilipepers aan het varkensvlees, krijg je een licht pittige smaak. 

Bereiding

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  • Meng de aubergine (1 stuk, in 3cm stukken) met 2 el olijfolie en bak 6-8 min in een hete pan tot het gebakken en zacht is. Zet apart. 
  • Bak 50g Nduja en 2 fijngehakte knoflookteentjes op een laag vuur tot de olie van de korst vrijkomt. 
  • Voeg 400g kerstomaten en de gebakken aubergine toe, met een scheutje water. Laat 10min sudderen. 
  • Breng op smaak met peper en zout. 
  • Meng de gekookte pasta met de saus. Voeg indien nodig wat pastawater toe. 
  • Verdeel over diepe borden.

Afwerking

Garneer de pasta met de geraspte Parmezaanse kaas en enkele verse blaadjes basilicum. 


0 commentaires


Laissez un commentaire

Veuillez noter que les commentaires doivent être approvés avant d'être affichés

Recettes associées

Burger à l'effiloché d'agneau

Recettes

Burger à l'effiloché d'agneau

Plongez dans la tradition de la cuisson lente... Plus
Boudins blancs avec compote de pommes flambées

Recettes

Boudins blancs avec compote de pommes flambées

Le boudin blanc, également appelé tripes blanches, est le péché... Plus
Filet de chevreuil à la sauce de gibier

Recettes

Filet de chevreuil à la sauce de gibier

L'allure gracieuse du chevreuil reflète la grâce et la finesse... Plus
close menu