Pasta 'Nduja
Benodigdheden
Voor 2 personen
- 200g spaghetti
- 50g Nduja
- 1 aubergine, gesneden in stukken van 3cm
- Verse basilicumblaadjes
- 2 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 400g kerstomaten
- 25g geraspte parmesan
Ons recept
Maak kennis met onze 'Nduja', een uniek en smaakvolle specialiteit afkomstig uit het zonnige Calabrië (Italië).
Deze gedroogde, smeerbare worst wordt gemaakt van het Menapische varken volgens een authentiek recept van Dierendonck, een naam die staat voor ambacht en kwaliteit.
Door de toevoeging van chilipepers aan het varkensvlees, krijg je een licht pittige smaak.
Bereiding
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Meng de aubergine (1 stuk, in 3cm stukken) met 2 el olijfolie en bak 6-8 min in een hete pan tot het gebakken en zacht is. Zet apart.
- Bak 50g Nduja en 2 fijngehakte knoflookteentjes op een laag vuur tot de olie van de korst vrijkomt.
- Voeg 400g kerstomaten en de gebakken aubergine toe, met een scheutje water. Laat 10min sudderen.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Meng de gekookte pasta met de saus. Voeg indien nodig wat pastawater toe.
- Verdeel over diepe borden.
Afwerking
Garneer de pasta met de geraspte Parmezaanse kaas en enkele verse blaadjes basilicum.